Det blir høstferieaktiviteter på Sjølingstad Uldvarefabrik 28. september- 2. oktober
Vi syr eller tegner på nett.
Omvisning i fabrikken man 28/9 og tirs 29/9 kl 13
Det blir høstferieaktiviteter på Sjølingstad Uldvarefabrik 28. september- 2. oktober
Vi syr eller tegner på nett.
Omvisning i fabrikken man 28/9 og tirs 29/9 kl 13
Vil du være med å lede og utvikle Sørlandets største museum sine besøkssteder i Kristiansand? Vest-Agder-museet har ledig stilling som avdelingsleder for de fire besøksmålene i Kristiansand.
Vest-Agder-museet IKS er Sørlandets største museum, eid av de 15 kommunene i Vest-Agder samt Vest-Agder fylkeskommune. Museet har rundt 45 fast ansatte fordelt på ni besøksmål, fra Vennesla og Kristiansand i øst til Flekkefjord i vest. Det er stor bredde i aktiviteter og tilbud til publikum og det arbeides aktivt på alle områder innen moderne museumsdrift.
Vest-Agder-museet har for tiden fire besøksmål i Kristiansand, under ledelse av en avdelingsleder. Kristiansand museum med Friluftsmuseet på Kongsgård bestående av rundt 40 antikvariske bygninger, Gimle Gård – en staselig herregård bygget rundt år 1800 og Kristiansand kanonmuseum med verdens nest største kanon montert på land, utgjør en spennende samling kulturhistoriske anlegg, mens Odderøya museumshavn med sitt nye aktivitetsbygg representerer noe nytt i formidlingen av landsdelens nære maritime historie. De 4 besøksmålene har til sammen 9 ansatte.
Vest-Agder-museets visjon «Sammen skal vi flytte grenser» innebærer at vi ønsker at museet skal bli et nyskapende museum i bevegelse og utvikling. Vi skal være et levende museum som berører og begeistrer. Gjennom bevaring, forskning, formidling og fornying skal vi gi publikum gode opplevelser og ny innsikt om livet i Vest-Agder.
Vi søker derfor etter en leder med museumserfaring og stor faglig og administrativ innsikt, som kan være med å videreutvikle det store potensialet i anlegg, samlinger og medarbeidere.
Arbeids- og ansvarsområder:
Vi søker en person som:
Det vil bli lagt vekt på personlig egnethet ved ansettelse. Kvelds- og helgearbeid må påregnes, og førerkort er en forutsetning i stillingen.
Vi tilbyr spennende og utfordrende oppgaver i et interessant faglig miljø, ordnede arbeidsforhold og et godt arbeidsmiljø med kompetente medarbeidere. Lønn etter avtale og offentlig pensjonsordning.
Søknad med CV sendes innen 29. september til:
g.eikeland@vestagdermuseet.no eller til Vest-Agder-museet IKS v/adm.sjef, Odderøyveien 41, 4610 Kristiansand.
For ytterligere informasjon om stillingen, kontakt direktør John Olsen på tlf. 930 07 567.
Bli med på høstferieaktiviteter i det nye aktivitetshuset i Nodeviga! Mandag 28/9 – fredag 2/10 kl. 10-15. Lørdager og søndager kl. 12-16. Masse spennende maritime aktiviteter for barn hver dag.
Lag barkebåt, piratskjerf, papirbåt, buttons, navigasjonsflagg, spille på dobbofon, bruk av robåt, vannkikkert m.m. Større aktiviteter som laging av dittybag, tau og grafikk flere dager. Mer detaljert program kommer seinere.
Mest for voksne:
Mandag-onsdag: Lær om pussing og stell av gamle plastbåter
Onsdag: Få digitalisert dine gamle feriebilder!
Høstferiepris 28/9-2/10:
Barn kr. 40,-. Gratis inngang for voksen i følge med barn.
Billettprisen inkluderer å lage barkebåt, piratskjerf, papirbåt, tau, en stor button, navigasjonsflagg, spille på dobbofon, bruk av robåt, vannkikkert m.m.
I tillegg finnes betalte aktiviteter som inkluderer materiale hver dag: Lag dittybag, grafikk m.m.
Visste du at Snorre Sturlason og Ringenes Herre-filmene har mye til felles? Nasjonalmuseets utstilling Makt og Magi er nå kommet til Nordberg fort.
Utstillingen bygger på forskningsfunn som for første gang påviser fellestrekk mellom filmsscener i «Ringenes herre», basert på J.R.R.Tolkiens bok av samme tittel, og illustrasjoner til 1899-utgivelsen av Snorres Kongesagaer. Illustrasjonene er tegnet av Halfdan Egedius, Christian Krohg, Gerhard Munthe, Eilif Peterssen, Erik Werenskiold og Wilmhelm Wetlesen.
Likhetene, som veksler mellom det mer visuelt slående til slektskap av mer motivmessig og innholdsmessig karakter, åpner for en rekontekstualisering av Snorre-tegningene inn i nåtidens høyst aktuelle ”fantasy”-felt.
Utstillingen er et samarbeid mellom Vest-Agder-museet og Nasjonalmuseet.
Mer enn 1000 elever kommer til Nordberg fort for å se utstillingen!
«Makt og magi» er åpen for publikum i helgene fra lørdag 12/9 til søndag 25/10.
Møtet finner sted i Odderøya museumshavn, torsdag 24.09.15, kl. 09.30
Innkalling til styremøte i VAM 24. september 2015
25/15 – Godkjenning av innkalling og saksliste
26/15 – Regnskap pr. 31. juli 2015
Vedlegg til styresak 26/15 – Regnskap pr. 31. juli 2015
Vedlegg til styresak 27/15 – Justert budsjett 2015
28/15 – D/S Hestmanden – status (muntlig)
29/15 – Driften av Odderøya museumshavn (muntlig)
30/15 – Nytt museumsbygg på Odderøya (muntlig)
31/15 – Kulturrådets vurdering av Vest-Agder-museet (muntlig)
32/15 – Status fremtidig investeringsbehov ikke antikvariske bygg
33/15 – Ny personalhåndbok i VAM
Vedlegg til styresak 33/15 – Ny personalhåndbok for VAM
34/15 – Orienteringer fra driften
Eventuelt
Velkommen til en aktiv høstferie på Kongsgård. Bli med over heia og prøv kulturhistoriske aktiviteter med fokus på fysisk aktivitet: Bæring av vann, spikking, snekring, natursti m.m. . Lag dine egne stylter for kr. 50,-.
Åpent kl. 11-14. Gratis inngang.
Søndag 25. oktober åpner Kristiansand museum utstilling med Grethe Gerhardsen Trælands unike samling av korsstingsbroderier. Vi holder åpent søndagene i hele november for å vise denne utstillinga, samt rosemalingsutstillinga som åpna i juni.
Den unike rosemalte Tonstadbua på Vest-Agdertunet vil også være åpen for publikum disse søndagene.
Mer info om utstillingsåpninga 25. oktober kommer.
Priser: Gratis under utstillingsåpninga 25. oktober. Søndag 8., 15. og 22. november: Voksen kr. 50,-. Barn gratis.
Seks av Vest-Agder-museets avdelinger tilbyr aktiviteter i høstferien 28. september til 2. oktober. Det er mye gøy å gjøre for barn og voksne sammen. Se oversikten her.
Kristiansand museum på Kongsgård, Odderøya museumshavn, Kristiansand kanonmuseum, Sjølingstad Uldvarefabrik, Nordberg fort på Lista og Flekkefjord museum har tilbud i høstferien. Noe som passer for deg?
Odderøya museumshavn, Kristiansand
Maritime aktiviteter i det nye aktivitetshuset i Nodeviga hver dag i høstferien!
Mandag 28/9 – fredag 2/10 kl. 10-15.
Lørdager og søndager kl. 12-16.
Høstferiepris 28/9-2/10:
Barn kr. 40,-. Gratis inngang for voksen i følge med barn.
Lag barkebåt, piratskjerf, papirbåt, buttons, navigasjonsflagg, spill på dobbofon, lån robåt, vannkikkert m.m. Hver dag kl. 13 lager vi tau på snortvinneren. I tillegg finnes betalte aktiviteter som inkluderer materialer hver dag.
Kristiansand museum, friluftsmuseet på Kongsgård
Bli med over heia, kulturhistoriske aktiviteter med fokus på fysisk aktivitet: Bæring av vann, spikking, snekring, natursti m.m. Gratis inngang. Lag dine egne stylter for kr. 50,-.
Tirsdag 29/9 kl. 11-14.
Onsdag 30/9 kl. 11-14.
Torsdag 1/10 kl. 11-14.
Søndag 4/10: Åpen dag ved den nye stien som går over heia mellom gårdstunene. Aktiviteter for små og store, smaksprøver, konkurranser m.m. Gratis!
Kristiansand kanonmuseum
Søndag 27/9 og søndag 4/10:
Opplev verdens nest største kanon i et spennende turområde på Møvig!
Åpent kl. 12-16. Pris kr 80/40, familiebillett kr. 200,- (2 voksne og inntil 3 barn)
Sjølingstad Uldvarefabrik
Høstferieaktiviteter på Sjølingstad Uldvarefabrik 28/9 – 2/10.
Vi syr eller tegner på nett.
Omvisning i fabrikken man 28/9 og tirs 29/9 kl 13.
Les mer her.
Høstferieverksted på Nordberg fort tirsdag 29/9 og torsdag 1/10 kl. 11- 16.
Vi lager lykter og tegner på kopper. Kr. 30,- pr. barn.
Flekkefjord museum
Onsdag 30/9: Snekkerverksted – lag din egen båt, bil eller snakkeboble i tre kl 11 – 14. Gratis.
Torsdag 1/10: Buttons og fuglehus av melkekartong kl. 11 – 14.
Husk: ta med din egen melkekartong. Kr 10,- pr. butto.n
Bli med på tur med motorvogn til Paulen søndag 25. oktober i forbindelse med Kulturuka i Vennesla. Arrangementet er i samarbeid med 1. Speidergruppe i Vennesla.
Kl 11.00: Åpen kafé og billettluke på Grovane stasjon
Kl 11.00: Omvisning i lokstallen på verkstedstomten på Grovane, ca. 700 m nord for stasjonen, følg skilt mot Steinsfoss/Setesdalsbanen
Kl 12.00: Avgang med motorvognen Sulitelma Grovane st. -Paulen. Billettpris barn: 25,- voksen: 50,-
Kl 12.00-14.30: Familiedag med leker og bål på Paulen. Ta med grillmat
Kl 14.30: Retur med motorvogn Paulen – Grovane st.
Flere av funnene fra utgravingen på nedre torv er nå utstilt i Rådhuskvartalet. Allerede i de første ukene med utgraving på nedre torv av arkeologer fra fylkeskonservatoren i Vest-Agder har det blitt funnet mye spennende i sanden under brosteinene.
Det er snart 375 år siden Kristiansand ble grunnlagt. Gjennom disse årene har nedre torv gjennomgått store endringer. Torvet har vært alt fra kirkegård til bussholdeplass for bybussen. Arkeologer fra Fylkeskonservatoren i Vest-Agder startet å grave under brosteinene på torvet i midten av september og har allerede funnet interessante gjenstander i sanden. Teglstein og takstein fra tidligere bygninger, krittpiper, keramikk og rester etter kister fra tidlige graver er blant funnene. I et samarbeid mellom Vest-Agder-museet og fylkeskonservatoren i Vest-Agder stilles flere av disse funnene ut i Rådhuskvartalet i Kristiansand, kun noen meter fra funnstedet. Noen av gjenstandene byttes ut etter hvert som nye funn dukker opp.
Til årets siste Håndverkerkafé har vi fått en kanon innen bygningsvern og håndverkertradisjoner som foredragsholder. Opplev Jon B. Godal torsdag 15. oktober på Håndverkeren i Kristiansand.
Vi avrunder årets rekke med håndverkerkafeer med en nestor innen tradisjonsbåren håndverkskunnskap. Jon Bojer Godal har særlig arbeidet med bruk av tre i hus og båter. Han har publisert en rekke artikler og bøker om gamle håndverkstradisjoner og materialkunnskap. Godal er også en høyt skattet formidler og er engasjert som foredragsholder i hele landet.
På Håndverkeren i Kristiansand 15. oktober vil han holde foredraget: «Frå spire i skogen til materiale som varar i 1000 år.» Han utdyper selv temaet slik:
Det gamle byggeriet varta opp med ei lang rad åtgjerder for at tømmer og trematerial skulle bli varig. Det moderne skogbruket og den moderne trelasthandelen bryt konsekvent med alle hevdvunne prinsipp. I praksis tyder dette at bygningsvernaren lyt finne fram til tømmeret medan det står på rot. Han lyt jamvel koma inn og skjøtte skogen.
Arrangementet er gratis. Foredraget begynner kl. 19, men dørene åpnes kl. 18. Velkommen!
Håndverkerkafeen arrangeres av Vest-Agder-museet og fylkeskonservatoren i Vest-Agder.
Velkommen til kulturhistorisk aktivitetsdag søndag 4. oktober kl. 12-16.
Lag stylter, bli med på stafetter i bæring av vann og ved, lær bueskyting av Trond Ole Bertelsen, prøv Midt-Agder Friluftsråd natursti, trekkspillmusikk, hest og vogn.
Venneforeninga serverer gratis pølser og saft!
Området «Over heia» er utvikla ved bruk av sponsormidler fra Gjensidigestiftelsen, og representant fra stiftelsen vil være tilstede under arrangementet. Velkommen til en aktiv dag på Kristiansand museum førstkommende søndag!
Vi takker alle som besøkte museets nye aktivitetsområde «Over heia» søndag 4. oktober! Området er utvikla med økonomisk støtte fra Gjensidigestiftelsen, og Chris Bjelke fra stiftelsen overrakte denne dagen et synlig bevis på gaven!
Chris Bjelke fra Gjensidigestiftelsen, avdelingsleder Birgitte Sørensen og leder i Stiftelsen Vest-Agder Fylkesmuseum Per Erik Andersen
Små og store virka til å trives på vårt nye område! Vi feira dagen med å dele ut gratis pølser sponsa av museets venneforening, og gratis is sponsa av Hennig Olsen. Barna kunne lage sine egne stylter og leke og jobbe med ved og vann.
Midt-Agder Friluftsråd stilte med en aktiviserende og morsom natursti på den ene heia og museet hadde sin natursti på den andre sida. Trond Ole Bertelsen lot barna prøve skyting med pil og bue, og på grillen hadde han ferske rådyrlår og makrell. Reinsdyrkjøtt serverte han også. Trekkspiller fra Tveit Trekkspillklubb skapte stemning og en svært tålmodig hest frakta barn rundt på området i høyvogna hele dagen.
Vi har tilbragt en flott solskinnsdag «Over heia». Vi har mange planer for videreutvikling av området og håper på mange aktive og morsomme dager i all slags vær i tida framover! Takk til Gjensidigestiftelsen og alle andre involverte!
Velkommen til aktivitetshuset i Odderøya museumshavn hver søndag kl. 12-16!
Aktivitetstilbudet vil variere, men her er noe av det du kan være med på, og som er inkludert i billettprisen:
I tillegg finnes betalte aktiviteter som inkluderer materialer, slik som lage egen minnepute, ditty bag eller bærenett med maritimt trykk og egenkomponerte buttons.
Robåtene ligger på vannet fram til midten av oktober.
Møtet finner sted på Flekkefjord museum, tirsdag 20.10.15, kl. 10.00
Innkalling til styremøte i VAM 20. oktober 2015
35/15 Godkjenning av innkalling og saksliste
36/15 Signering av protokoll fra styremøte 24. september 2015
37/15 – Budsjett og handlingsplan 2016 og Økonomiplan 2017-2019
Vedlegg 1 til styresak 37/15 – Budsjett 2016 + økonomiplan 2017-2019
Vedlegg 2 til styresak 37/15 – Handlingsplan 2016
38/15 – Ansettelser i det prosjektbaserte VAM
39/15 – Konsolidering med DS Hestmanden
Vedlegg til styresak 39/15 – Utkast til driftsavtale VAM IKS – Stiftelsen Hestmanden
40/15 Nytt museumsbygg på Odderøya
Syv gjenstander har dannet utgangspunktet for syv artikler i museets nye årbok, og årboka har så dannet utgangspunktet for vår nye utstilling. Boka er i trykk og planleggingen av utstillingen i gang – enn så lenge med teposer og trepinner.
Forskning, forvaltning og formidling har sjelden gått så mye hånd i hånd som ved denne utstillingen: Forskning på gjenstander har ført til ny kunnskap som skal formidles i en ny publikasjon og utstilling samtidig. Hele tiden var fokuset rettet også på de tabubelagte, kontroversielle eller følsomme sidene av gjenstandene; sider som folk flest ikke kjenner til eller ikke relaterer til vår samtid.
Målet med prosjektet har vært å bruke vanlige gjenstander fra våre samlinger for å se nærmere på deres opprinnelige funksjon og hvordan de har blitt brukt gjennom årene, i lys av verdiene som var fremtredende i samfunnet gjennom forskjellige tidsperioder. Her har vi sett på forsiden – den kjente siden som vanligvis vises – og baksiden, som man som oftest ikke fremhever. Eksempelvis legger studien av en av våre ølbollene opp til å si noe om samfunnets syn på alkoholbruk før og nå. Et unionsflagg er utgangspunktet for å belyse stadier i norsk nasjonal ideologi gjennom 1800-tallet og videre knyttes til tolkningen av det nasjonale og nasjonale symboler i dagens Norge. Et fjellbor fra andre verdenskrig åpner for fortellinger om definering og redefinering av heltebilder. En mer moderne plastbåt er en inngang til å beskrive utviklingen i etterkrigstidas verdisystemer, knyttet til arbeidsbetingelser og fritidsliv. Og med utgangspunkt i kunstneren Lars Kristian Tatjana Gulbrandsens pyntegjenstander kan vi se hvordan utstøting og utenforskap kan forvandles til ikonisering i en liten by.
Museets designer Per Grimsgaard og formidlingsansvarlig Gunhild Aaby er nå i gang med plasseringen av utstillingsmodulene i rommet, mens manuset leses enda en gang for å komme frem til de beste tekstene til utstillingen.
De syv gjenstandene og forskningsartiklene om disse presenteres for publikum f.o.m. fredag 25. november ved Kristiansand museum.
Mer informasjon kommer i forkant av utstillingsåpningen – følg med!
Torsdag 22. og fredag 23. oktober arrangeres det årlige Agderseminaret, denne gangen med fokus på andre verdenskrig og spørsmålet hvorfor vi fortsatt ikke er ferdig med krigen. Seminaret er fulltegnet – med over 80 deltakere begge dagene!
I 2015 er det hele 75 år siden Norge ble okkupert, og 70 år siden frigjøringen. Fremdeles engasjerer Andre verdenskrig forskere og en bred offentlighet. «Hvorfor er vi ikke ferdig med krigen?» er tittelen på årets Agderseminar. Vi presenterer et sammensatt program med svært profilerte foredragsholdere. Her vil vi drøfte forskningsstatus og diskusjoner i dagens samfunnsdebatt. Det er utført mye forskning, samtidig som mye grunnforskning mangler. I varierende grad har forskningen blitt anvendt og formidlet. Hvilke «hull» finnes, og hvorfor? Og hvorfor slipper vi ikke krigen, 70 år etter at den tok slutt?
Seminarets første dag vil bli viet realhistorie. Andre dag vil vi fokusere på virkningshistorie; refleksjoner og spørsmål knyttet blant annet til forholdet mellom vitenskapelig og populær-vitenskapelig formidling av krigen, historikernes og filmregissørenes rolle. Krigens relevans i dag vil også bli satt inn i et samfunnsetisk perspektiv.
Agderseminaret viderefører en lang tradisjon for årlige samlinger om historiske emner. Årlige sommerseminarer ble holdt fra 1976 og fram til for få år siden. Fra 2007 har Rådet for Forskernettverket videreført denne tradisjonen med et seminar lagt til høsten. Siktemål er nå som før å nå det allmenne publikum med interesse for historie, samtidig som høy faglig standard vektlegges.
Forskernettverk Agder ble etablert i 2006 som et tiltak for å fremme forskning om og formidling av Agders historie. Nettverket omfatter samtlige av landsdelens institusjoner med faghistorikere i staben, samt Historisk forening Agder (HIFO-Agder). Rådet består av representanter for Universitetet i Agder (UiA), Vest-Agder-museet (VAM), Statsarkivet i Kristiansand (SAK) og Aust-Agder museum og arkiv.
Årets seminar ble planlagt i tett samarbeid med Stiftelsen Arkivet i Kristiansand. De arrangementsansvarlige institusjonene for Agderseminaret 2015 er derved Vest-Agder-museet, Stiftelsen Arkivet, Universitetet i Agder, Statsarkivet i Kristiansand og Aust-Agder museum og arkiv.
Programmet legger ikke bare opp til foredrag om flere historisk relevante og samfunnsaktuelle tema, men også dialoger og samtaler. Torsdag kveld inviteres til middag i bunkeren på kanonmuseet Møvik, etter en omvising.
Seminaret skulle vært holdt i Vest-Agder-museets nye aktivitetshuset på Odderøya, men pga. stor pågang er det flyttet til Radisson Blu Caledonien Hotel. Påmeldingsfristen er gått ut, og arrangementet er fulltegnet.
For praktisk informasjon, send e-post til seminar@vestagdermuseet.no eller Hege G. Johansen på tel. 416 99 029.
Spørsmål til programmet eller foredragene kan rettes til Kathrin Pabst, k.pabst@vestagdermuseet.no.
Vi inviterer til strikkekafe på Sjølingstad Uldvarefabrik torsdag 22. okt. kl. 19. Det blir presentasjon av strikkeboka Eventyrvotter og mulighet til å lære en eller flere nye strikketeknikker.
Ta med akkurat det strikketøyet du vil, men hvis du vil teste ut tofarga vrangbord, kan du ta med strømpepinner og passende garn i to farger. F.eks 2- eller 3-tråds strikkegarn og pinne 3 eller 4. Kommer du tomhendt, har vi selvsagt både garn og pinner i museumsbutikken.
Avdelingsleder Sylvi Sørensen viser rundt i fabrikken. Denne kvelden blir det hovedvekt på garnproduksjonen på uldvarefabrikken.
Prisen på kr 100 inkluderer kaffe, kake og mulighet for omvisning i fabrikken.
Sjølingstad Uldvarefabrik ligger åtte kilometer vest for Mandal. Følg det brune skiltet fra E-39.
Søndag 25. oktober åpner utstillingen av Grethe Gerhardsen Trælands broderi-installasjon på Kristiansand museum. Utstillingen har fått navn «Hverdagsbilder – sting for sting» og blir på museet ut april 2016.
De fleste sørlendinger vil kjenne seg igjen i et eller flere motiver i denne utstillingen. Motiver med bibler, landskapet med det røde huset, for ikke å snakke om alle rosebildene! Dette er ei utstilling som vekker gjenkjennelse, men det er i aller høyeste grad også ei utstilling som stiller dette håndverket i nytt lyst, et nøyaktighetsarbeid, en estetisk vurdering av farger, materialer og rammer – en utsmykking av et hjem i form og innhold. Materialsettene kostet flere hundre kroner den gang, i dag selges bildene på gjenbruksbutikker for en svært billig penge.
«Bibelbeltet» fyller den ene veggen i utstillingsrommet
Vi tar publikum med inn i tiden etter krigen, en tid hvor kombinasjonen av mindre boliger, mer fritid og salg av masseproduserte «broderi-kit» skapte en ny form for utsmykning i de tusen hjem. Bildene viser et uttrykk for fromhet, for ønske om skjønnhet, kjærlighet og hjemmets utsmykning.
Utstillingen åpnes av forfatter, tekstildesigner og kunsthåndverker Annemor Sundbø søndag 25. oktober kl. 14.
Kristiansand museum har søndagsåpent ut november, og fra og med mars 2016. Det er ellers åpent man-fre kl. 11-14. Omvisninger i utstillingen og i museet for øvrig kan bestilles hele året pr. e-post 381 02 690.
Velkommen!
Søndag 25. oktober åpner utstillingen av Grethe Gerhardsen Trælands broderi-installasjon på Kristiansand museum. Utstillingen har fått navn «Hverdagsbilder – sting for sting» og blir på museet ut april 2016.
De fleste sørlendinger vil kjenne seg igjen i et eller flere motiver i denne utstillingen. Motiver med bibler, landskapet med det røde huset, for ikke å snakke om alle rosebildene! Dette er ei utstilling som vekker gjenkjennelse, men det er i aller høyeste grad også ei utstilling som stiller dette håndverket i nytt lyst, et nøyaktighetsarbeid, en estetisk vurdering av farger, materialer og rammer – en utsmykking av et hjem i form og innhold. Materialsettene kostet flere hundre kroner den gang, i dag selges bildene på gjenbruksbutikker for en svært billig penge.
«Bibelbeltet» fyller den ene veggen i utstillingsrommet
Vi tar publikum med inn i tiden etter krigen, en tid hvor kombinasjonen av mindre boliger, mer fritid og salg av masseproduserte «broderi-kit» skapte en ny form for utsmykning i de tusen hjem. Bildene viser et uttrykk for fromhet, for ønske om skjønnhet, kjærlighet og hjemmets utsmykning.
Utstillingen åpnes av forfatter, tekstildesigner og kunsthåndverker Annemor Sundbø søndag 25. oktober kl. 14.
Kristiansand museum har søndagsåpent ut november, og fra og med mars 2016. Det er ellers åpent man-fre kl. 11-14. Omvisninger i utstillingen og i museet for øvrig kan bestilles hele året pr. e-post 381 02 690.
Velkommen!